Uitslag NK Junioren 19 en 21 juni in Amsterdam (50)

Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juni zwommen de beste junioren van Nederland tegen elkaar tijdens de NJK in Amsterdam.
In het 50-meterbad mocht Bente van Bergen (junioren 2) drie keer aan de start verschijnen.

Haar eerste afstand was op vrijdagochtend de 100 vlinder, de afstand waarop ze zo verrassend de limiet behaalde tijdens de Brabantse Zomer Kampioenschappen. Hoewel de eerste baan nog redelijk goed ging (opening 34.27), was vooral de laatste 25 meter erg zwaar, waardoor het technisch minder goed ging. Ze eindigde als 20e in 1.15.40, een seconde boven haar persoonlijke record, gezwommen tijdens de BZK

's Middags stond de 50 vrij op het proramma. Op deze afstand behaalde ze de limiet al bij de NJK korte baan in januari. Het doel in Amsterdam was de 30-seconden grens, en die werd doorbroken. Na een vliegensvlugge start (reactietijd 0.60) tikte ze aan na 29.85, goed voor de 18e plaats.

Tot slot zwom ze op zondagmiddag de 100 vrij. Ze had twee pogingen nodig bij de BZK, want op de individuele 100 vrij miste ze de limiet op 0.09 seconden. Als startzwemster van de 4 x 100 vrij estafette slaagde ze met 'gemak' in haar missie, en bleef ze meer dan een seconde binnen de limiet. In Amsterdam zwom ze een voortreffelijke race (reactietijd 0.58, opening 31.67) en dankzij vooral goed benen-werk op de tweede baan kon ze het hoge tempo goed volhouden. Dit resulteerde in een tijd van 1.05.75, ruim een seconde sneller dan drie weken eerder in Eindhoven. Het was goed voor een 30e plaats in een veld van zo'n zestig zwemsters.

De persoonlijke records van Bente waren uiteraard goed voor nieuwe clubrecords.

Uitslagen zijn te bekijken via http://www.zwemkroniek.com/livetiming/njkamsterdam09/


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'